luni, noiembrie 05, 2007

Coreea de Nord îmblânzită

În Coreea de Nord, s-a început dezasamblarea celei mai importante centrale nucleare (Yongbyon), după ce autorităţile de la Phenian au acceptat să îşi închidă programul nuclear în Iulie. În schimbul renunţării la programul nuclear, Coreea de Nord va primi recunoaştere diplomatică şi ajutor economic. Majoritatea surselor, consideră această instalaţie ca fiind cea răspunzătoare pentru materialul utilizat în testul nuclear de anul trecut. Cel mai important este că acest conflict s-a rezolvat pe cale diplomatică şi nu în stilul, caracteristic aş putea spune, al lui George Walker Bush.

Este ceea ce ne defineşte

Mai ţineţi minte cînd studiaţi istoria la şcoală ce volum mare de date şi nume avea? Şi mai ţineţi minte că peste 90 de procente din carte, abordau confruntări, războaie, asasinări etc?
Posibil să rămâneţi surprins, dar în cei aproximativ 3000 de ani de istorie scrisă a omenirii, au fost doar 250 de ani de pace. Asta cred că spune multe despre natura umană, nu? Este ceea ce suntem! Este ceea ce ne defineşte! Violenţa este în ADN-ul nostru.
Am evoluat timp de 75000 de ani, de la omul de Neanderthal la Homo Sapiens Sapiens, dar instinctele noastre au rămas undeva îngheţate pe scara evolutivă. Strămoşul nostru direct, omul de Cro Magnon a considerat necesar să extermine omul de Neanderthal, doar pentru că era mai inteligent ca cel din urmă. Deci, practic, istoria noastră a început prin genocid. O întrebare normală, zic eu, este următoarea: Tot genocidul îi va pune capăt?

Va urma

While Your Lips Are Still Red



O melodie superbă de la Marco Hietala şi Tuomas Holopainen (Nightwish).

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.