vineri, noiembrie 16, 2007

The Man From Earth

Este o poveste concepută de răposatul scriitor Jerome Bixby în anii 60, definitivată abia pe patul de moarte în 1998. Ea a devenit ultima capodoperă a acestui scriitor, cunoscut pentru numeroasele nuvele SF editate de-a lungul timpului dar mai ales pentru colaborarea la seriale TV marcante pentru acest gen, precum Star Trek: The Original Series („Mirror Mirror”, „Day of the Dove”, „Requiem for Methuselah”) şi The Twilight Zone („It’s a Good Life”).

Filmul „Omul de pe Terra” (Working title: „The Man From Earth”) este unul dintre cele mai bune filme pe care le-am văzut. Nu pune accent pe efecte speciale ca majoritatea filmelor cu care ne-am obişnuit, ci pe poveste şi pe trăirile actorilor.

Toată acţiunea se petrece într-o singură cameră, unde personajul principal, John Oldman, îşi spune incredibila poveste colegilor săi de la universitate. Aceştia, fiecare expert într-un alt domeniu (Biologie, Antropologie, Religie, Psihologie), intră în ceea ce cred că este doar o farsă de rămas bun şi încep să-l asedieze cu întrebări. Pe măsură ce John le răspunde, pe buzele tuturor începe să prindă formă întrebarea „şi dacă?”.

Un film destinat nu ochilor, nu urechilor, ci ... creierului. O poveste incredibilă spusă într-un mod din ce în ce mai rar întâlnit în ultimii ani. Recomand acest film tuturor celor care pot înţelege mesajul unui film dincolo de modalitatea în care acesta este prezentat.

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.