vineri, noiembrie 09, 2007

ClickNet şi laptop-ul

Romtelecom încearcă să câştige clienţi pentru ClickNet printr-o ofertă pe care majoritatea ar găsi-o tentantă. Astfel în perioada 29 Octombrie- 31 Decembrie, pentru abonamentele ClickNet 3Mbps oferă un desktop PC gratuit, iar pentru ClickNet 6Mbps oferă un laptop gratuit. Preţul abonamentelor în cauză este de 20 Eur pentru cel de 3Mbps şi 39 Eur pentru cel de 6Mbps, preţuri fără TVA. Pentru a beneficia de ofertă tot ce trebuie să faceţi este să încheiaţi un contract pe 3 ani de zile.
După părerea mea este o mare leapşă toată această promoţie. ClickNet nu poate candida cu reţelele de cartier la viteză şi calitate iar locurile neacoperite de măcar o companie mai cunoscută, din Bucureşti, devin pe zi ce trece tot mai puţine.
Configuraţia sistemelor oferite, disponibilă aici, este destul de slabă pentru standardele actuale şi un simplu calcul făcut pe 3 ani ar duce preţul laptop-ului, spre exemplu, la aproximativ 1400 Eur, adică aproximativ 4800 Ron la cursul de 3,4112. Bineînţeles, avantajul imediat ar fi că ai acces la internet, ai laptop şi nu plăteşti aceşti bani dintr-o dată, mulţi români neputând să-şi permită. Cu toate aceste avantaje părerea mea este că preţul este totuşi prea mare. S-ar putea ieşi mai ieftin prin achiziţionarea unui laptop de la un magazin specializat (spre exemplu eMag - nici o intenţie publicitară, doar ca exemplu) şi abonarea la o reţea de cartier. Ca exemplu, în cazul unei abonări la Czone, abonamentul cel mai ieftin de 30 de Ron, ar însemna 1080 de Ron în 3 ani de zile. Iar un laptop la fel de bun, dacă nu chiar mai bun poate fi achiziţionat pe la 2000-2100 de Ron. Asta înseamnă că ar fi mai convenabil ca cineva să se aboneze la o reţea de cartier şi să-şi cumpere în rate un laptop de la un magazin specializat decât să se aboneze la serviciul Clicknet.

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.