joi, noiembrie 22, 2007

Cititul NU dăunează sănătăţii!

Probabil că ştiţi că ieri a avut loc deschiderea târgului de carte Gaudeamus 2007, la RomExpo. Intrarea este liberă pentru: elevi şi studenţi în baza carnetului/ legitimaţiei vizate şi bătrâni, pentru restul lumii costând 3 lei. Eu am ales să merg astăzi deoarece era şi lansarea cărţii lui Ion Mihai Pacepa (pentru cei care nu ştiu cine este acesta: fost şef al Departamentului de Informaţii Externe a României comuniste şi consilier personal al preşedintelui Ceauşescu, care, în 1978, a cerut azil politic în SUA. El a fost spionul cu cel mai mare rang care a schimbat tabăra în întreg Războiul Rece) numită: “Programat să ucidă”. Subiectul cărţii este Lee Harvey Oswald, asasinul lui John F. Kennedy. Această carte a avut astăzi lansare oficială atât în România cât şi în străinătate pentru a marca astfel 44 de ani de la asasinatul lui JFK. Cartea costă 25 de lei pe perioada târgului.
În continuare voi spune câte ceva despre standurile ce mi s-au părut mai importante:

  • RAO cea mai scumpă editură. Pe cât posibil evitaţi să cumpăraţi cărţi nou apărute de acolo deoarece garantat le veţi găsi mai ieftin în Carrefour.
  • La All, Valerio Massimo Manfredi (profesor de arheologie şi scriitor italian cu numeroase succese internaţionale printre care: “Ultima Legiune”, “Împărăţia Dragonilor”, “Faraonul Nisipurilor”, “Alexandru cel Mare”) va participa la lansarea celei mai noi cărţi a sa, tradusă în limba română: “Oracolul”.
  • Editura Nemira are o promoţie foarte interesantă. Astfel ei au realizat seturi de cărţi scrise de acelaşi autor (spre exemplu: Seria Stephen King sau Seria Dune) la nişte preţuri foarte tentante. Drept exemplu, Seria Dune costa 110 RON (preţul obişnuit fiind 170). Deci fanii SF şi Horror, categoric nu ar trebui să rateze standul Nemira.
  • Editura Tritonic are de asemenea titluri interesante, în special din domeniul SF (precum noile cărţi din universul Dune: Casa Atreides, Casa Harkonen şi Casa Corinno) la preţuri accesibile.
  • Există de asemenea şi câteva standuri cu muzică (în mare cam din toate genurile), unul dintre acestea oferind o reducere de 50% la orice CD.

Per total m-am simţit bine, chiar şi cu mai puţini bani în buzunar la ieşire. Sunt foarte multe cărţi bune, aşa că sfatul meu este să vă faceţi o listă de acasă cu titluri care vă interesează pentru a nu fi luaţi de cu totul de valul cumpărăturilor ce se instalează odată intraţi în pavilionul central RomExpo.

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.