miercuri, noiembrie 07, 2007

I Walk Alone



Prima melodie de pe noul album solo al Tarjei Turunen, fosta solistă de la Nightwish. Albumul se numeşte My Winter Storm şi va fi lansat oficial pe 19 Noiembrie 2007. Pentru mai multe informaţii vizitaţi  Tarja Turunen

O nouă staţie spaţială în 2020

Sau cel puţin aşa afirmă Dl. Long Lehao, designer de rachete chinez. El spune că se lucrează chiar acum la rachetele purtătoare ce vor fi folosite pentru amplasarea pe orbită a unui laborator de 20 de tone, în 2020. Dl. Long speră ca aceste rachete purtătoare să fie gata de testare în 2013 pentru a putea atinge ţelul propus, acela de a trimite trimite un om pe Lună până în 2020.
Implicarea în explorarea spaţiului a Chinei a crescut din 2003, când a devenit a treia ţară din lume care a trimis un om în spaţiu prin mijloace proprii, exponenţial. În 2005 au testat cu succes naveta spaţială Shenzhou VI, pentru ca pe 5 Noiembrie 2007, sonda chineză Chang’e I să intre pe orbită lunară şi să înceapă să transmită primele imagini.
China reprezintă vârful de lance al programelor spaţiale asiatice, fiind urmată îndeaproape de Japonia. India plănuieşte de asemenea să trimită o sondă spre Lună în primăvara anului 2008. Se poate vorbi deja de o cursă spaţială asiatică, lucru ce nu poate fi decât benefic pentru dezvoltarea de noi tehnologii spaţiale.

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.