miercuri, noiembrie 21, 2007

Două Anotimpuri



Pentru mine aceasta a fost cea mai bună melodie românească a verii care tocmai a trecut. DJ Project reprezintă una dintre cele mai bune formaţii româneşti din ultimul timp, şi poate cea mai cunoscută peste hotare.

Do Not Fall Asleep!

Ultimul film văzut a fost SF-ul “Invazia” (Working title: The Invasion) cu Nicole Kidman şi Daniel Craig. Sincer să fiu nu am fost prea impresionat de el. Intriga a fost slăbuţă, emanând un iz puternic de deja-vu. Astfel, o bacterie extraterestră ajunge pe Terra împreună cu rămăşiţele navetei spaţiale Patriot (scena reintrării în atmosferă este foarte bine realizată atât vizual cât şi sonor) şi îi infectează pe toţi oamenii care intră în contact cu resturile. Bacteria preia controlul organismului în timpul somnului, astfel încât a doua zi apar primii oameni controlaţi de entitatea extraterestră. Aceştia transmit mai departe bacteria (relativ desgutătoare partea aceasta... nu intru în amănunte) şi reuşesc să pună stăpânire pe mare parte din populaţia planetei. Bineînţeles ca în toate filmele de acest gen, există şi persoane imune la această bacterie, fapt ce declanşează o cursă (între cei controlaţi şi oamenii încă „oameni”) pentru a-i găsi pe respectivii indivizi, în speranţa de a sintetiza un vaccin.

Esenţa filmului o reprezintă, din punctul meu de vedere, afirmaţia ambasadorului rus la cină:

„Civilization crumbles whenever we need it the most. In the right situation, we're all capable of the most terrible crimes. Imagine a world where this was not so, where every crisis did not result in a new atrocity, where every newspaper is not full of war and violence. Well, this is to imagine a world where human beings seize to be human.”


„Civilizaţia ne abandonează exact când avem nevoie mai mare de ea. Într-o anumită situaţie, cu toţii suntem capabili de cele mai oribile crime. Imaginaţi-vă o lume în care nu s-ar întâmpla astfel, în care fiecare criză nu ar conduce la o nouă atrocitate, în care fiecare ziar nu ar fi plin de război şi violenţă. Ei bine, aceasta ar însemna să ne imaginăm o lume în care fiinţele umane încetează a mai fi umane.”

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.