joi, decembrie 27, 2007

King of the Hill

Toți am auzit de mult lăudatul joc al celor de la Blizzard (dacă mai erau dubii, mă refer la World of Warcraft) dar despre competitorii săi a auzit cineva?
În acest an 2007, au fost lansate câteva jocuri cu caracter on-line în încercarea de a încetini marșul victorios al Lumii Warcraft-ului. Lord of the Rings Online, Tabula Rasa și Hellgate: London sunt cele care au forțat intrarea pe această piață, deja monopolizată de Blizzard, dar după ultima numărătoare se pare că nu au prea avut succes. Astfel, World of Warcraft a încheiat vara anului 2007 cu un total de 9.3 milioane de jucători, în creștere de la 8 milioane, cât înregistrase la începutul anului.
Anul 2008 anunță însă înăsprirea competiției și poate, cine știe, o echilibrare a balanței. Două jocuri reprezintă avangarda acestui asediu asupra fortăreței Blizzard și anume: Age of Conan: Hyborian Adventures și Warhammer Online: Age of Reckoning. Ambele propun noi concepte de gameplay, diferite față de ce ne-a propus World of Warcraft până în prezent. Astfel, în Warhammer jucătorii vor trebui să lupte, pentru câștigarea controlului zonelor hărții, în permanență, acesta fiind un gameplay ce promite mai mult dinamism decât PvP-ul din World of Warcraft. De cealaltă parte, Age of Conan se va axa pe bătălii epice între jucători umani, acordând posibilitatea ghildelor să-și construiască fortărețe și să asedieze fortărețe adverse.

2 comentarii:

LocKi spunea...

Trebuiau sa fie 9.300.001 jucatori, dar te-ai lasat. Ce pierdere... Hai ne apucam de Hellgate sa te alerg.

Arthur spunea...

M-aș apuca dar întâmpin mici probleme tehnice :)). Mai aștept o infuzie de capital, sau niște fonduri europene pentru dezvoltare pentru a putea juca și eu un Crysis și un Hellgate London :))

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.