joi, decembrie 27, 2007

Leave your world behind... and enter The Kingdom

Un film care inițial nu-mi spunea nimic, „Regatul” s-a dovedit a fi un film care se respectă și care își respectă spectatorii. Subiectul filmului îl reprezintă un sângeros atentat ce are loc într-un cartier american din Riad (Arabia Saudită). O echipă FBI este trimisă pentru a investiga dar întâmpină o mulțime de dificultăți din partea autorităților saudite.
Filmul este împărțit în două părți mari și anume: primele două treimi din film reprezintă un joc de-a șoarecele și pisica care are rolul de a spori tensiunea fără, însă, a o și elibera; ultima treime reprezintă o secvență de acțiune așteptată cu sufletul la gură, încă de la începutul filmului.
Per total un film foarte bun, care prezintă lumea arabă atât din perspectiva fanaticilor cât și din cea a oamenilor normali. Două viziuni total diferite a unor oameni de aceeași nație, unul polițist iar altul terorist. Mesajul trist al filmului este transmis chiar la sfârșit prin două replici identice aflate la distanță de mii de kilometri. Nu voi dezvălui mai mult... pentru a afla va trebui să urmăriți acest film, după mine, excepțional.

Niciun comentariu:

All Rights Reserved © 2007-2008 Expanding your Horizons by Arthur.